Keizer publicaties

Lees alles over veelvoorkomende klachten en wat Keizer Kliniek doet om deze klachten te verhelpen. Informatie over het coronavirus en wat dat betekent voor onze zorg, vindt u hier.

Hoe gevaarlijk is een liesbreuk?

Een liesbreuk zorgt voor een pijnlijk gevoel. Kan het kwaad om daarmee rond te blijven lopen?

 

Vervelend, of ook gevaarlijk?

Een liesbreuk is erg vervelend en hinderlijk, maar is in principe niet gevaarlijk. Pas als de darm bekneld raakt, is acuut ingrijpen nodig. Bij een liesbreuk zorgt een zwakke plek in de buikwand ervoor dat een deel van de darm naar buiten puilt.

De aandoening is het beste te vergelijken met een te vol opgeblazen ballon: op de plek van de minste weerstand ontstaat een bobbeltje, omdat de lucht tegen het plastic aandrukt.

De gevolgen van een liesbreuk

Sommige liesbreuken gaan jarenlang ongemerkt voorbij. Andere liesbreuken kunnen vervelend of zelfs pijnlijk aanvoelen. Onbehandelde liesbreuken kunnen verergeren. Wat begint als een mild aanvoelende liesbreuk, kan na verloop van tijd pijnlijk worden.

Meestal kan het geen kwaad om enige tijd met een liesbreuk rond te blijven lopen. Maar er zijn uitzonderingen: in een enkel geval kan een liesbreuk wel gevaar opleveren. Dit gebeurt wanneer de darm bekneld begint te raken. In zo’n geval merkt u acuut ernstige klachten en is het belangrijk om gelijk contact op te nemen met uw huisarts of met de huisartsenpost.

 

Een liesbreukoperatie kan voor veel verbetering zorgen

Jaarlijks kiezen dertigduizend mensen ervoor om de liesbreuk te laten behandelen. Dit kan op twee manieren: via een kijkoperatie en via een traditionele operatie.

De kijkoperatie is relatief onbekend in vergelijking met de traditionele operatie, maar heeft grote voordelen. De operatie is minder ingrijpend, doordat er drie minimale incisies worden gemaakt. Omdat de ingreep relatief klein is, zijn de meeste patiënten sneller volledig hersteld: doorgaans na een week.

Liesbreukoperaties bij Keizer Kliniek

In onze kliniek in Voorschoten helpen we u snel van uw klachten af. Wij werken met een ervaren specialisten en beschikken over de meest actuele apparatuur voor het uitvoeren van kijkoperaties. Hiermee bieden wij u een snel herstel van gemiddeld een week.

We hanteren bovendien geen wachttijden en kunnen u binnen twee weken zien voor de intake bij een van onze chirurgen.

✓ Geen wachtlijst, snel hersteld

✓ Patiënten waarderen ons met 8,8

✓ Behandeling vergoed door de basisverzekering *

* Alle zorgverzekeraars vergoeden een behandeling in de Keizer Kliniek. De behandeling wordt volledig vergoed, met uitzondering van een eventueel nog niet benut eigen risico.

In welke maand de operatie gepland kan worden, hangt mede af van afspraken tussen ons en uw zorgverzekeraar. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Deel dit op sociale media: