Keizer publicaties

Lees alles over veelvoorkomende klachten en wat Keizer Kliniek doet om deze klachten te verhelpen. Informatie over het coronavirus en wat dat betekent voor onze zorg, vindt u hier.

Doorverwijzing door huisarts; wat kan ik als patiënt?

Bij langdurige klachten aan uw maag of darmen is een kijkonderzoek vaak de meest snelle en minst ingrijpende optie om te zien wat er aan de hand is. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts.

Hij kan inschatten of een verwijzing nodig is, of dat er andere manieren zijn om uw klachten te verhelpen. Bovendien worden de kosten op deze wijze volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

‘U bent vrij om te kiezen door welke kliniek of medisch centrum u geholpen wilt worden.’

 

Vrije keus

Als de huisarts besluit dat een medisch specialist naar uw klachten moet kijken, wordt u doorverwezen. Afhankelijk van uw zorgverzekering, kunt u kiezen uit één of meerdere zorgaanbieders in de regio.

Ook als uw huisarts aangeeft u door te willen sturen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, kunt u dus altijd informeren bij uw verzekering of er in de buurt een kliniek of een ander medisch centrum is, met een kortere wachtlijst.

 

Wachttb

Het loont dus de moeite om vooraf te informeren naar de actuele wachttijden. Bij Keizer Kliniek wordt u binnen drie dagen na de doorverwijzing geholpen. Ook wordt de behandeling door Keizer Kliniek volledig vergoed, onder aftrek van het nog openstaande eigen risico, door alle zorgverzekeraars.

 

Aanmeldformulier

Naast dat wij een aanmeldformulier ontvangen van uw huisarts, krijgt u als patiënt een verwijsbrief mee. U kunt dan zelf met ons bellen voor een afspraak. Aan de hand van het aanmeldformulier van uw huisarts, weten wij of u door één of meer medisch specialisten onderzocht moet worden.

Als meerdere medisch specialisten nodig zijn, krijgt u eerst een intakegesprek en bespreken we samen met u het zorgtraject dat u gaat doorlopen. U ontvangt van ons een schriftelijke uitnodiging voor een intakegesprek, consult of onderzoek.

Deel dit op sociale media: