Keizer publicaties

Lees alles over veelvoorkomende klachten en wat Keizer Kliniek doet om deze klachten te verhelpen. Informatie over het coronavirus en wat dat betekent voor onze zorg, vindt u hier.

Spataderen laseren: de meest gestelde vragen

Misschien denkt u aan het laseren van uw spataderen. Mooie benen zijn gezonde benen. Maar wat wordt er precies mee bedoeld, wordt laseren vergoed, zijn er risico’s en wat gebeurt er na de behandeling? We geven antwoord op de meest gestelde vragen over het laseren van spataderen.

 

Wat wordt bedoeld met het laseren van spataderen?

Wanneer mensen praten over het laseren van spataderen, bedoelen ze vaak het laten behandelen van spataderen met behulp van lasertechnologie. De officiële benaming voor spataderen laseren is endoveneuze lasertherapie (EVLT). Met laserenergie wordt een bloedvat dichtgebrand. De ader hoeft niet verwijderd te worden, zoals dat met het strippen van spataders wel het geval is.

Wat kan ik verwachten na de laserbehandeling van spataderen?

Na het laseren van spataderen mag u direct naar huis en alles weer doen. U moet een dag en nacht een elastische kous dragen en u krijgt een recept voor pijnstillers. Een eventuele bloeduitstorting gaat vaak binnen enkele dagen weg. Een trekkend of tintelend gevoel op de plek waar de spatader is gelaserd, trekt na één tot twee weken weg. Het advies is tot een week na het laseren een steunkous te dragen.

Wat zijn de kosten van spataderen laseren?

Het laseren van spataderen is geschikt voor grotere spataderen in het boven- en onderbeen en voor perforante aders. Perforante aders zijn verbindingsaders tussen de oppervlakkige en diepe aders. De kosten hiervoor worden bijna altijd vergoed, ook zonder verwijzing van uw huisarts. U maakt vrijblijvend een afspraak en bespreekt de mogelijkheden.

Wordt het laseren van spataderen vergoed?

Het laseren van spataderen wordt doorgaans vergoed door uw zorgverzekering. U maakt eenvoudig een afspraak met een kliniek, met of zonder verwijzing van uw huisarts. Worden de kosten van een spataderbehandeling vergoed.

Zijn er risico’s aan spataderen laseren?

Wanneer uw spataderen worden gelaserd, geeft bloedverlies soms wat blauwe plekken. U kunt verder kort een wat doof gevoel hebben in het behandelde been. Als de ader dicht bij de huid loopt, ontstaat in (hele) zeldzame gevallen een kleine brandwond.

Andere spataderbehandelingen

Benieuwd naar andere spataderbehandelingen? De verschillende methoden om spataderen te verwijderen vindt u hier. Welke spatader behandelingen zijn er?

Op je mooist

Gecompliceerde spataderen én ontsierende adertjes, Keizer Kliniek gaat voor het hoogst haalbare resultaat.

  • Team van gerespecteerde vaatchirurgen
  • Beter resultaat met innovatieve behandeling
  • Ook voor cosmetische ingrepen

Contact? Vul het formulier in. (regio Den Haag)

Deel dit op sociale media: