Keizer publicaties

Lees alles over veelvoorkomende klachten en wat Keizer Kliniek doet om deze klachten te verhelpen. Informatie over het coronavirus en wat dat betekent voor onze zorg, vindt u hier.

Niemand zit te wachten op een wachtlijst

Wachttijden voor een endoscopie zijn niet gewenst. Snel onderzoek en een snelle uitslag zijn van groot belang.

Wachttijden in de zorg, u heeft er misschien al eens mee te maken gehad en zich er waarschijnlijk ook aan geërgerd. Want weken wachten op een eerste intakegesprek en het daadwerkelijke onderzoek geeft – naast ergernis – ook onrust en ongemak.

Snel onderzoek voorkomt dat klachten aanhouden

Voor het toekomstige herstel heeft uw lichaam tijd en rust nodig. Maar als u stress ervaart, kan dit uw klachten verergeren.
In de periode tussen verwijzing door de huisarts en het daadwerkelijke onderzoek blijft u niet alleen last houden van uw klachten, maar kunnen uw klachten ook verergeren.

Stel: u heeft een pijnlijk gevoel in de maagstreek of u heeft het gevoel dat uw eten niet wil zakken. Dit hoeft niks ernstigs te zijn, maar het kan wel. Want als na onderzoek blijkt dat u (als gevolg van een infectie) een maagzweer heeft, is het van belang dat u snel de juiste medicijnen krijgt. Duurt dit langer dan nodig, dan kunnen de klachten intussen verergeren.

‘Bij het kijkonderzoek zijn gelijk de poliepen verwijderd’

Henk (55) merkte dat hij bloed in zijn ontlasting had. ‘Om uit te sluiten dat ik iets ergs onder de leden had, ben ik bij de huisarts langs gegaan. Deze stuurde mij door voor een kijkonderzoek. Ik zat niet echt te wachten op zo’n kijkonderzoek, maar achteraf ben ik blij dat het is gedaan en dat ik er snel terecht kon. Tijdens dit onderzoek is een aantal poliepen verwijderd en is erger voorkomen.’

Het alternatief voor lange wachttijden

Keizer Kliniek Assen is specialist in maag- en darmonderzoek. Bij ons kunt u al binnen drie dagen na verwijzing van de huisarts terecht voor een gastroscopie.

Deel dit op sociale media: