Keizer publicaties

Lees alles over veelvoorkomende klachten en wat Keizer Kliniek doet om deze klachten te verhelpen. Informatie over het coronavirus en wat dat betekent voor onze zorg, vindt u hier.

Worden de kosten van een spataderbehandeling vergoed?

De kosten voor het verwijderen van spataderen worden bijna altijd vergoed. Ook zonder verwijzing van uw huisarts valt de behandeling onder uw ziektekostenverzekering.

De behandeling van spataderen wordt bijna altijd vergoed omdat spataderen niet per se ongevaarlijk zijn. U mag daarom zelf contact opnemen met een kliniek en een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe de kosten worden vergoed, verschilt per situatie:

Situatie 1: u laat op medische indicatie spataderen verwijderen

Behandeling op grond van een medische indicatie wordt altijd vergoed door zorgverzekeraars. Ook zonder huisartsverwijzing kunt u recht hebben op deze vergoeding. Uw behandelend arts bespreekt de mogelijkheden met u.

Situatie 2: u laat spataderen verwijderen zonder verwijzing van de huisarts

Heeft u geen verwijsbrief? Dan betaalt u de rekening eerst zelf en declareert u de rekening bij uw zorgverzekering. Bespreek met het behandelend team of er contracten zijn met uw zorgverzekeraar en controleer uw polisvoorwaarden.

Situatie 3: u laat spataderen verwijderen met een verwijzing van de huisarts

Heeft u een verwijzing, in de vorm van een aanmeldformulier met daarop een stempel van uw huisarts (een verwijsbrief of  aanmeldformulier met een stempel van uw huisarts)? Dan declareert de kliniek of het ziekenhuis de kosten van uw spataderbehandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Situatie 4: Heeft uw behandelaar (ziekenhuis of kliniek) geen contract met uw zorgverzekeraar?

Ziekenhuizen en klinieken brengen een passantentarief in rekening wanneer ze voor een behandeling geen contract hebben met de zorgverzekeraar. U declareert de kosten van uw spataderbehandeling bij uw zorgverzekering.

Meer weten over de vergoeding en verzekering van een spataderbehandeling?

Welke situatie voor u geldt, hangt af van de door u gekozen zorgverzekering. Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak bij Keizer Kliniek. Met u bespreken we de behandelopties en vertellen u over de mogelijkheden van vergoeding contact.

Voor meer uitgebreide informatie over de vergoedingen en kosten van spataderbehandelingen:

Op je mooist

Gecompliceerde spataderen én ontsierende adertjes, Keizer Kliniek gaat voor het hoogst haalbare resultaat.

  • Team van gerespecteerde vaatchirurgen
  • Beter resultaat met innovatieve behandeling
  • Ook voor cosmetische ingrepen

Meer weten? Vul het contactformulier in. (Regio Den Haag).

Deel dit op sociale media: