Het specialisme gynaecologie houdt zich bezig met klachten en aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen. Binnen de Keizer Kliniek diagnosticeert en behandelt de specialist laag complexe aandoeningen. U kunt hierbij denken aan jeuk, verzakkingsklachten en ongewenst urineverlies, cystes/palpabele afwijkingen of pijn in de onderbuik.
Vrouwen kunnen ook terecht voor het plaatsen en verwijderen van een spiraal.
Onderzoek
Ter voorbereiding van het eerste consult kan het zijn dat u gevraagd wordt een vragenlijst in te vullen en eventueel een plasdagboek bij te houden. Tijdens het consult zal de specialist uw klachten met u bespreken. Indien nodig zal lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Hierbij kunt u denken aan een inwendig vaginaal onderzoek.
Behandelingen
De specialist zal u naar aanleiding van het onderzoek een passende behandeling voorstellen. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een bekkenbodemfysiotherapie, medicatie en het plaatsen van een pessarium.
Voor meer informatie over de gynaecologische onderzoeken en behandelingen, klikt u op de onderstaande brochures.
Poliklinische onderzoeken en behandelingen
Operatieve behandelingen
Het specialisme proctologie houdt zich bezig met lichamelijke aandoeningen rondom het anale gebied. De meest voorkomende proctologische klachten zijn: rectaal bloedverlies, anale jeuk, soiling (vochtverlies vanuit de anus), anale pijn en/of een branderig gevoel, anale prolaps/verzakking, ontlastingsverlies, loze aandrang en zwelling in of rondom de anus.
Onderzoek
Tijdens uw consult kunt u uw klachten met de specialist bespreken, waarna u indien nodig lichamelijk wordt onderzocht. Voor het onderzoek ligt u op uw linkerzij met uw knieën opgetrokken. De specialist bekijkt de anus en het gebied eromheen. Het kan zijn dat de specialist inwendig onderzoek doet. Dit wordt gedaan met de vinger en/of met een proctoscoop. Dit is een kleine buis, dikker dan uw vinger maar dunner dan de meeste ontlasting. Indien er sprake is van uitgezakt aambeiweefsel kan de specialist dit direct behandelen.
Behandelingen
De specialist zal u naar aanleiding van het onderzoek een passende behandeling voorstellen. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van rubber bandjes, bekkenbodemfysiotherapie, medicatie, of poliklinische/operatieve behandelingen.
Voor meer informatie over de proctologische behandelingen, klikt u op de onderstaande brochures.
Poliklinische behandelingen
Operatieve behandelingen
Het specialisme urologie houdt zich bezig met aandoeningen van de urinewegen en de geslachtsorganen van de man. Binnen de Keizer Kliniek diagnosticeert en behandelt de specialist laag complexe aandoeningen. U kunt hierbij denken aan terugkerende urineweginfecties, ongewild urineverlies, blaasverzakking, algemene plasklachten, goedaardige prostaatproblematiek, seksuele disfunctie man en klachten van de voorhuid. Mannen kunnen bij de Keizer Kliniek ook terecht voor sterilisatie.
Onderzoek
Ter voorbereiding van het eerste consult kan het zijn dat u gevraagd wordt een vragenlijst in te vullen en een plasdagboek bij te houden.
Afhankelijk van uw klachten wordt voorafgaand aan uw afspraak een flowmetrie onderzoek uitgevoerd. Hiermee krijgt de specialist een beeld van uw plas patroon. Voor dit onderzoek is het belangrijk dat u een goed gevulde blaas heeft.
Tijdens het consult zal de specialist uw klachten met u bespreken. Indien nodig zal lichamelijk onderzoek plaatsvinden.
Behandelingen
De specialist zal u naar aanleiding van het onderzoek een passende behandeling voorstellen. Hierbij kunt u denken aan bekkenbodemfysiotherapie, medicatie, cystoscopie of poliklinische/operatieve behandelingen
Voor meer informatie over de urologische onderzoeken en behandelingen, klikt u op de onderstaande brochures.
Poliklinische onderzoeken en behandelingen
Operatieve behandelingen